10 jaar – DANKBAAR!

Bijna 2 jaar geleden met de eerste voorbereidingen en ideeën. Nu is het alweer voorbij, maar wat hebben wij het als organisatie als een bijzondere tijd en evenement ervaren. In alles, maar dan ook alles hebben wij Zijn goedheid mogen ervaren. Onze dank kan niet groot genoeg zijn.

Concert Marcel Zimmer:
marcelZaterdag 11 juni bij het concert van Marcel Zimmer en zijn band zat de sfeer er direct al goed in. De ruim 300 aanwezigen genoten van een serie liederen die voor jong en oud geschikt waren. Stil zitten was er niet bij! Mensen die langsliepen bleven nieuwsgierig staan en meerdere mensen namen plaats en volgende het buitenconcert. Prachtig en dat konden we ook van het weer zeggen. Zelfs de zon kwam er even bij. Na het concert was er koffie, thee of iets fris. Veel mensen maakten daar gebruik van en liepen langs de stands van de Fakkel en de eigen stand van “Vrienden van” Leerdam praise.

Toen de bezoekers weg waren werd het dr. Reilighplein weer geheel opgeruimd. Stoelen, tafels, tenten, techniek, stands – kortom een hele klus maar veel handen maken licht werk.

Openluchtdienst:
opbouw-pleinZondagmorgen waren we weer vroeg aan de slag om het plein weer op te bouwen en gereed te maken voor de 10e Openluchtdienst. Dat verliep prima. Rond het middaguur kwam er een hoosbui over Leerdam en dus ook over het plein. Dat was best even spannend omdat er ook een klap onweer viel. De organisatie heeft meerdere scenario’s voorbereid en onweer is een reden om te annuleren. Gelukkig werd het droog. Het plein begon vol te lopen met bezoekers. Uiteindelijk waren alle stoelen weer bezet en stonden ook mensen om de aanwezige statafels. Om 14.30 uur begon de dienst en opende Kees Kraayenoord de 10e Openluchtdienst.

old-2016-renate-keesDe dienst stond in het teken van “de kracht van Gods liefde” en Kees Kraayenoord stond ook stil bij dat thema: “In welke situatie je ook zit, en dat kan best heftig zijn, ervaar dan dat Hij je nooit loslaat”. De liederen die die middag werden gezongen, begeleid door de Leerdam Praise Band en Kees Kraayenoord, zijn ook de afgelopen 10 jaar gezongen tijdens de Openluchtdiensten. Na de dienst stonden er veel mensen in de rij voor de koffie en thee. Als extra was daarbij een klein gebakje met het logo van Leerdam Praise. Er waren stands van:

  • Stichting De Hoop” uit Dordrecht (een deel van de collecte gaat naar deze stichting),
  • Christelijk Evangelisatiecommissie Leerdam CEL – sinds kort werkt deze commissie nauw samen met Leerdam Praise
  • “Vrienden van” Leerdam Praise.

De bezoekers kwamen uit Leerdam en wijde omgeving, maar ook van heel ver, namelijk uit Bethlehem. Zij verbleven tijdelijk bij vrienden. Zij vonden het een mooie en bijzondere manier van evangeliseren en hadden hierdoor weer moed van God gekregen om straks terug te gaan.

Bijzonder!

Omstreeks 15.30 uur zou er nog een bui vallen boven Leerdam. Wij hebben dit permanent in de gaten gehouden en naarmate we dit tijdstip naderden werd de regenbui op de radar steeds kleiner. Uiteindelijk bleef het zelfs droog! Hierin zien wij als organisatie heel duidelijk de hand van onze trouwe Vader. In de voorbereidingen hebben we gezocht naar binnenlocaties en niets lukte. We mogen hierin duidelijk zijn leiding zien en zagen dit als een vingerwijzing van God om de dienst in de “open lucht” te houden.

Tot slot:
We vol dankbaarheid aan Hem terug op een fantastisch weekend en viering van het 10-jarig bestaan. Dank ook dat u / jij er was. Graag zien we je een volgende keer.

Meer foto’s en filmimpressies komen binnenkort op de website.